Vitaminen C en D

Geplaatst op door

xandrasplace

Vitaminen C en D

Beste lezers,

Hier deel 3 van de serie supplementen, vitamines en mineralen.
Vandaag ga ik verder in op de vitaminen C en D.

Wel even toch nog een korte uitleg waarom je supplementen zou moeten nemen.

  • Het lichaam heeft tal van vitaminen, mineralen en andere gezonde stoffen in voldoende mate nodig om goed te kunnen functioneren. Met een voedingssupplement kun je tekorten helpen voorkomen, zodat je gezond en vitaal door het leven kunt gaan.
  • De individuele behoefte aan bepaalde vitaminen, mineralen of andere gezonde stoffen kan hoger zijn dan gemiddeld. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, roken, medicijngebruik, leeftijd of erfelijke aanleg. Supplementen kunnen helpen om aan die verhoogde behoefte tegemoet te komen.
  • Er zijn maar weinig mensen die dag in dag uit een gezond en gevarieerd dieet met voldoende groente, fruit en gezonde vetten uit bijvoorbeeld vis volgen. Ook dan is het een geruststellende gedachte om essentiële stoffen via een voedingssupplement toch binnen te krijgen.
  • Zelfs als je een gezond en gevarieerd dieet volgt, dan nog kunnen door het bewaren en bereiden van voedsel belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. In zulke gevallen zitten er dus minder gezonde voedingsstoffen in je eten dan je eigenlijk denkt.
  • Door moderne landbouwmethodes, bodemverarming, langere opslag en geïndustrialiseerde bereiding bevat voeding minder gezonde stoffen dan vroeger. Op die manier wordt het op den duur heel moeilijk om van alle essentiële stoffen voldoende binnen te krijgen zonder voedingssupplement
Vitaminen C

Vitamine C (ook wel ascorbinezuur) heb je nodig voor een goede weerstand en voldoende energie. Daarnaast zorgt het voor een goed functionerend zenuwstelsel en gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten.
Dieren kunnen zelf vitaminen C aanmaken, de mens niet. Wij moeten het dus door onze voeding binnenkrijgen. Zeker in de winter, als je lijf meer vit.C nodig heeft, is dit bijna niet te doen.
Vit c 1000 mg. Base vitaminen C
Voeding waar vitaminen C inzit: Fruit, groenten, aardappelen, koolsoorten ,citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Voor groenten en fruit geldt dat je de groeten niet te lang moet koken want dan verlies je zeker de helt van de vit.C , ook fruit zo vers mogelijk eten. Twee merken , beiden niet schadelijk voor de maag. De Base is aanzienlijk goedkoper! Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Vitaminen D

Vitaminen D kunnen we , als mens, wel zelf aanmaken. Toch , zeker als je ouder wordt heb je soms wat extra van deze vitaminen nodig. Ook tijdens de zwangerschap is het goed om extra vitaminen D te nemen! Vitaminen D zijn nodig voor je spieren en botten, immuunsysteem en tanden.
Orthica vitaminen DAxium vitaminen D
Vitaminen D zit in: Eieren, vette vis, volle melk, vlees , margarine en halvarine.
Klik op de afbeeldingen voor meer info.

 

 

 

Lees ook deel 1 klik hier
Lees ook deel 2 klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*