Arganolie

Geplaatst op door

Arganolie- werkelijk een SUPER product

Goedemorgen !

Er is een product waar ik absoluut helemaal verliefd op ben geworden. 🙂
Het is zo goed voor mijn huid en mijn lijf!!!!

 • Het kan voor heel veel dingen gebruikt worden
 • Het heeft een helende werking
 • Het ruikt en smaakt lekker
 • Is super gezond
Hier heb ik het over Arganolie.

Wat is Arganolie?
arganboom

De arganboom

Het is olie die wordt geperst uit de pitten van de arganboom.
Deze boom groeit alleen in de Marokkaanse bergen.
Eeuwen geleden ontdekten men dat de pitten rijk zijn aan essentiële stoffen. Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat de pitten een heilzame werking hebben.
Deze olie heeft zijn weg naar het Westen gevonden. Helaas komen er steeds meer varianten van deze olie op de markt. In dit geval kan ik stellen dat alleen de premium variant de meest heilzame stoffen bevat.
Dat kan ik weten omdat ik van de cosmetisch versie ook een versie heb gekocht van een andere winkel. Om te proberen en ook , en daar ben ik eerlijk in, omdat hij goedkoper was! Het eindresultaat was dat dit flesje eigenlijk duurder uitkwam omdat ik er veel meer van moest gebruiken om tot een gelijkwaardig resultaat te komen!!
Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat deze oliën worden gemaakt van de grote pitten en door massaproductie gaan veel van de werkzame stoffen verloren!! Daardoor is de werking aanzienlijk minder!
In dit artikel heb het enkel over de biologische arganolie die door de lokale bevolking zelf wordt geproduceerd!!het is dan ook echt de premium olie!
De kleine kwaliteitsboeren maken de beste olie. Zij verbouwen de pitten zelf, selecteren er de allerbeste exemplaren uit en persen ze handmatig, met oog voor de juiste omstandigheden waardoor alle werkzame stoffen optimaal bewaard blijven!

Zelf gebruik ik inmiddels de cosmetische arganolie en de culinaire arganolie.

Cosmetische arganolie.

Arganolie bevat 90 mg Tocopherol, dat gaat ‘vrije radicalen’ tegen.

 1. Is goed tegen acne en eczeem
 2. Werk verzachtend bij Psoriasis en herstelt de huid.
 3. Arganolie zorgt voor een mooie, gezonde frisse huid en gaat tevens veroudering tegen.
 4.  Arganolie gaat littekenvorming tegen,
 5.  Het bevordert wondgenezing
 6. Arganolie werk bijzonder goed bij verbrandingen
 7. Voor nagels en haren is het ideaal!!
cosmetische arganolie

cosmetische arganolie

In Marokko komen een aantal kankers niet of nauwelijks voor. Denk aan borstkanker, prostaatkanker of huidkanker. Dit wordt toegeschreven aan inwendig en uitwendig gebruik van arganolie!!!Ik gebruik het voor mijn nagels, huid en haren. Haren smeer ik een keer in de week met de olie in.Het resultaat na 4 keer is duidelijk zichtbaar!! Jippie. Mijn haar ziet er veel gezonder uit en glanst helemaal. Mijn nagels zijn minder ribbelig en mijn huid is veel gezonder.

Zelfs de donkere plekken die ik van mijn psoriasis heb overgehouden worden minder!!!

Voor de cosmetische olie: Klik hier cosmetische arganolie

 

Culinaire arganolie.

Culinaire Arganolie is cholesterol verlagend, rijk aan vitamine E, onverzadigde vetzuren en Omega 6 en 9.
Arganic Culinair Arganolie is ook 100% biologisch geproduceerd. Dus zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Helemaal bio dus!
Ik gebruik het als toevoeging op/in salades, vlees wrijf ik na het aanbakken of grillen even in met een paar druppels arganolie.
Het geeft een heerlijke, aparte smaak.
Niet overheersend maar je proeft het wel. Zelf vind ik het wat ‘rokerig’ smaken. Erg lekker en gezond! Niet voor het bakken op het vlees aanbrengen dan gaat de goede werking verloren. Bovendien mogen meervoudige onverzadigde vetten niet worden verhit!
In salades gebruik ik heel weinig want daar is de smaak snel toch wat heftiger aanwezig. Deze paar druppels over de salade geven echter een heerlijke smaak en het is bovendien erg gezond. Arganolie lijkt duurder dan b.v. olijfolie maar er zitten veel meer goede dingen in en het gaat veel langer mee!!

250ml-culinaire-arganolie

culinaire arganolie

Het regelmatig consumeren van Arganolie leidt tot onder andere een aanzienlijke verlaging van het cholesterolgehalte, versterking van het immuunsysteem, het anti-oxideren van vrije radicalen, een ontstekings-remmend werking, verbetering van de algehele doorbloeding, verlaging op de kans op arterio-sclerose en het revitaliseren van de cellen. Daarnaast kan Arganolie ook als een weldaad voor het haar worden beschouwd.

Voor de culinaire olie: Klik hier culinaire arganolie

 

Nou, het is een lang verhaal geworden dat komt waarschijnlijk omdat ik zo overtuigd ben van dit product!!. Echt, ik merk elke dag dat dit deze olie super goed voor me is.
Er is in Nederland een winkel die deze olie verkoopt!

Mocht je meer willen weten: klik hieronder op het product waar je meer over wilt weten en lees wat de Arganwinkel en de oliën je te bieden hebben.

Voor de cosmetische olie: Klik hier cosmetische arganolie

Voor de culinaire olie: Klik hier culinaire arganolie

Zou het erg leuk vinden om te horen hoe jullie de olie vinden!

 

 

4 gedachten over “Arganolie

 1. Zojuist weer een flesje culinaire olie besteld. Heb jaren last van mijn darmen gehad. Na mijn eerste flesje arganolie ging het heel veel beter! Na de tweede waren mijn problemen weg!! Op naar mijn derde fles. Heel erg werkzaam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*