Moe en Energieloos

Geplaatst op door

XPMoe en Energieloos

Lieve lezers,

Als je een bepaalde leeftijd bereikt gebeurt het steeds vaker dat je moe bent en vaak niet genoeg energie hebt. Moe en energieloos dus. Dat heb ik zelf ook ervaren.
Als je nog helemaal fit bent, lees dan niet verder want dan heb je hier niets aan.
Als je wel wat meer energie kunt gebruiken en je je niet helemaal top voelt dan is dit waarschijnlijk wat je nodig hebt.
Er worden de komende weken een aantal tips gegeven die producten bevatten waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor je. Zeker tijdens of na de overgang! Ook mannen boven de 40 hebben er baat bij!

Als je boven een bepaalde leeftijd komt, voor iedereen kan deze anders zijn, heeft je lijf toch wat extra ondersteuning nodig. Zeker in de winter!
Ik heb jaren last gehad van vermoeidheid en had gewoon niet genoeg energie om ook maar iets te ondernemen. Lag liever op de bank te vegeteren. 🙁
Tot iemand mij erop attent maakte dat ik weleens een tekort aan bepaalde vitamines en/of mineralen kon hebben!
Omdat ik meestal biologisch eet en weinig rommel mijn lijf ‘ingooi’ had ik er eigenlijk niet bij stil gestaan dat -op mijn leeftijd- mijn lichaam wat hulp nodig heeft.
Waarom vitamines en mineralen heel belangrijk zijn kun je hier lezen.
Er zullen meer pagina’s volgen met andere mineralen of vitamines. Ik kies ervoor om het goed te te lichten en veel voorlichting te geven over de beschreven voedings supplementen.
Als eerste:

Magnesium.
Calcium Magnesium Zink

klik op plaatje voor meer info

Magnesium zit in een aantal voedingsmiddelen zoals brood, graanproducten, groente, melk en melkproducten en vlees. De hoeveelheid magnesium die je dagelijks binnen dient te krijgen verschilt voor mannen en vrouwen. Voor mannen is deze hoeveelheid 300 – 350 milligram per dag. Voor vrouwen is het dagelijks 250 – 300 milligram. Als je zwanger bent ligt het iets hoger, dan is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ongeveer gelijk aan die van mannen.
Wat een magnesiumtekort doet kun je hier lezen
Zelf heb ik er voor gekozen om een combinatie van Magnesium, calcium en zink te gaan slikken. Dat was een goed gok want na ca. een week voelde ik me al een stuk beter!
Dit is wat ik gebruik (1 per dag):

 

Ook wil ik er ook op wijzen dat bepaalde vitamines en mineralen bij veel winkels te koop zijn. Echter in dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Lees HIER waarom.

Magnesium Plus

Klik op foto voor meer info

Mocht je alleen gaan voor de magnesium:

 

 

 

 

 

Serie: Supplementen, vitamines en mineralen
Deel 2 vind je hier

Laat me weten of je hier iets aan hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*