Probiotica

Geplaatst op door

Beste mensen,

Een heel belangrijke toevoeging!!
Probiotica wordt vaak vergeten. Door onze voedingsgewoonten hebben we heel vaak veel te weinig probiotica in onze darmen. Ook antibiotica kuren doden al de goede bacteriën in je darmen! VUL DIT AAN!!

Probiotica voor je darmenProbiotica zijn echt van GROOT belang voor je gezondheid. Ze houden je gezond, zorgen voor een goede darmwerking en normale stoelgang.
Bijna 70 % van je weerstand begint in je darmen! Het is dus van belang dat je deze gezond houdt. Ik weet dat er instanties zijn die beweren dat probiotica geen meerwaarde hebben. Dat zijn ook instanties die pas net doorhebben dat de schijf van 5 regelmatig aangepast moet worden. 😉
Het gebruik van probiotica heeft veel voordelen. Door de inname van probiotica komen de gunstige bacteriën in de darmen. Deze helpen het lichaam stoffen af te breken en absorberen voedingsstoffen. Probiotica stimuleert dan ook een gezonde spijsvertering waardoor er een beter immuunsysteem wordt ontwikkeld. Veel bacteriën worden al door de gal en maag afgebroken. Ook de goede. Zorg voor aanvulling.
Ik koop ze tegenwoordig bij een shop die gewoon goed is en altijd prima producten heeft. De reviews spreken voor zich!

probioticaProbiotica hebben we in deze tijd gewoon nodig. Ons voedsel is niet meer wat het was. Het is uitgekleed wat betreft al de schadelijke dingen. Helaas ook vaak van al de goede dingen! Vul dat aan! Echt hier ben ik heel duidelijk in. Ons eten en onze leefomstandigheden zorgen ervoor dat we te weinig goede bacteriën binnen krijgen!
Bij de meeste mensen in Nederland en België (ook in veel andere landen) is de darmflora zeker niet optimaal!
Dit kan ontaarden in minder weerstand (vaker ziek) of een slechte stoelgang. Ook eczeem en bv psoriasis worden gunstig beïnvloed als je probiotica neemt!
Klinische studies hebben aangetoond dat probiotica kan helpen bij de behandeling van meerdere ziekten, vertragen de ontwikkeling van allergieën bij kinderen en behandelen en voorkomen van vaginale en urineweginfecties bij vrouwen

Dus:

  • Als je je niet optimaal voelt zonder echte klachten
  • Als je vaak moe bent
  • Als je een antibiotica kuur hebt of hebt gehad
  • Als je vaak ontstekingen hebt
  • Als je huid slechter wordt

Een update 23 september 2016:
Voor mensen met PDS (prikkelbaar darm Syndroom) : Klik op de + hieronder.

Voor mensen met PDS
Afgelopen juni publiceerde het online wetenschappelijke tijdschrift BMC Gastroenterology een meta-analyse van 21 gerandomiseerde, gecontroleerde probiotica-studies door Yan Zangh en collega’s. Deze meta-analyse toont aan dat probiotica in vergelijking tot placebobehandeling tot significante algehele symptoomverbetering leiden in PDS patiënten. Echter, verlichting van individuele symptomen, zoals abdominale pijn en een opgeblazen gevoel, kon niet significant worden vastgesteld. Wel vond de studie een significant positief effect van probiotica consumptie op kwaliteit van leven bij patiënten met PDS.

De onderzoekers concluderen op basis van de onderzoeksresultaten dat consumptie van probiotica een effectieve therapie is bij prikkelbare darmsyndroom. Gezien ook de lage bijwerkingen, zouden probiotica daarom een belangrijk alternatief kunnen bieden op de huidige behandelopties bij PDS. Omdat echter nog niet bekend is welke soorten probiotica in welke samenstellingen en doses in specifieke situaties het meest effectief zijn, is toekomstig wetenschappelijk onderzoek naar precieze behandelinvullingen gewenst.

Prikkelbare darmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van de darm die gekenmerkt wordt door abdominale pijn en een afwijkende stoelgang—het gevolg van een ontregelde darmperistaltiek. De aandoening wordt met een wereldwijde prevalentie van 11,2% beschouwd als een van de meest voorkomende functionele darmaandoeningen, en heeft een aanzienlijke impact op de kwaliteit van leven bij patiënten.

Hoewel de onderliggende pathofysiologie van het syndroom nog grotendeels onbekend is, wordt de aandoening geassocieerd met veranderingen in de samenstelling van intestinale bacteriën—de zogenaamde microbiota. Huidige behandelingsopties voor PDS (zoals spasmolytica, antidepressiva, of 5-HT3 receptorantagonisten) zijn vaak ineffectief of leiden tot ongewenste bijwerkingen. Er zijn aanwijzingen dat behandeling met probiotica zinvol kan zijn, echter is er nog te weinig eenduidig inzicht in de precieze effecten van probiotica op PDS, onder andere door grote variëteit in onderzoeksopzetten.

Bron: Zhang, Y., Li, L., Guo, C., Mu, D., Feng, B., Zuo, X., & Li, Y. (2016). Effects of probiotic type, dose and treatment duration on irritable bowel syndrome diagnosed by Rome III criteria: a meta-analysis. BMC gastroenterology, 16(1), 62.

Wat is een probioticum? Een probioticum bevat zogenaamde goede bacteriën die o.a. zorgen voor een goede darmflora, wat weer van belang is voor de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem

Neem Probiotica

De probiotica bekijken op de webshop, reviews bekijken of kopen? Klik hieronder.

Als je alles over probiotica wilt lezen -onafhankelijk onderzoek-  : Klik hier

Prijzen van probiotica variëren heel erg. Afhankelijk van de hoeveelheid tabletten/pillen of poeder maar uiteraard ook afhankelijk van het aantal bactieriën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*