OrangeTheory Fitness

Lieve lezers,

Uit Amerika overgevlogen: OrangeTheory Fitness!
Een nieuwe hype en die is op dit moment het snelst groeiende fitness concept van de Verenigde Staten! De mede oprichter van deze theorie, David Long heeft in drie jaar tijd 170 (!) fitness studio’s gebaseerd op dit concept geopend.
Orangetheory Fitness

Wat houdt OrangeTheory Fitness in?

Het is een wetenschappelijke aanpak, gebaseerd op EPOC, wat staat voor Excess Post-exercise Oxygen Consumption. Door deze methode te gebruiken in combinatie met hartslagmeters, voor het trainen in de optimale hartslagzone, leidt dat tot een bijzonder effectieve manier om vet te verbranden en een goede conditie op te bouwen.
Ook het ‘Orange’ in de naam is niet lukraak gekozen. Dit verwijst namelijk naar de oranje zone, waarin je traint op 85% van je maximale hartslag.

Om eerlijk te zijn, had ik er voordat ik er wat meer in ben gedoken, nog nooit van gehoord! Het concept is simpel en ik denk dat het wel werkt. Daarvoor moet je zelf wel echt veel doen en je helemaal inzetten.
Iedereen die een sessie volgt, draagt een hartslag-meter monitor. Het doel is om minimaal 12 tot 20 minuten in de oranje- of rode zone (de zones die staan tot ca. 84% van je maximale hartslag) te trainen. Dit schijnt het vet verbrand proces nog ongeveer 36 uren nadat je getraind hebt gaande te houden!
orangetheory fitness

Het blijkt dat veel mensen die de OrgangeTheory fitness volgen toch ook nog andere sportcentra bezoeken. Dit komt waarschijnlijk omdat daar een meer all-round training te volgen is.

Nou, ben erg benieuwd wanneer deze methode hier in Nederland zal arriveren!
Nu alleen nog in de Engelse taal te lezen! Klik daarvoor hier.

4 gedachten over “OrangeTheory Fitness

  1. Best fitness class ever! Bring it to The Netherlands- run a very successful business and change lives! Iā€™m tired of the fitness centers here with the old mindset about fitness…..workout smarter, not constantly!

  2. Wij zijn er mee bezig om het op te starten….. l
    Eigenlijk bestaat het al lang
    Alleen OT is niet gericht op een expliciete doelgroep zoals crossfit of andere boutique concepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*